Штампа

Nasilje

on .

ШКОЛАМА РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ „ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ“

 

НАСИЉЕ - НЕГАТИВНА ПОЈАВА

 

 

У току прошле недеље, за ученике четвртог и шестог разреда, одржана су у свим основним школама, предавања на тему „Насиље као негативна друштвена појава“, које се реализује уз подршку Министарства унутрашњих послова, кроз пројекат „Основи безбедности деце“.

У ОШ „Милан Муњас“, предавања је реализовао школски полицајац Љубодраг Милошевић, који је током презентације разговарао са децом о појму и облицима насиља, препознавању насиља, коме се обратити и како се понашати, да би се што успешније избегло насиље. Неке од препорука су да ученици никако не смишљају освету и да као одговор на насиље, не одговарају новим насиљем. Најчешће родитељи подстичу своју децу да узвраћају насилнику, да би се одбранили, а на тај начин насиље неће престати, већ се само продубљује.

Посебан акценат у току предавања, пред предстојеће новогодишње празнике, стављен је на забрану бацања петарди и осталих пиротехничких средстава. Казне за њихово коришћење су пооштрене, па ће се за неовлашћено бацање петарди плаћати казна у износу од 50.000 до 100.000 динара.

Бесплатна линија за пријаву насиља у школама је 0800/200-201. Телефон за пријаву нестале деце је 116-000.

 

Д.К.

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.