Штампа

ПОСЕТА ИСТРАЖИВАЧКОЈ СТАНИЦИ “ПЕТНИЦА”

on .

Ученици 8. разреда свих одељења су 18. новембра 2015. године посетили истраживачку станицу “Петница” надомак Ваљева.

  УТИСЦИ УЧЕНИКА: Одмах по доласку у истраживачки центар смо се упознали са тимом који ће тог дана радити са нама. Након што смо попунили формуларе о евиденцији посете у згради библиотеке Катарина, наш водич, нам је испричала понешо о “Петници” након чега смо наставили облиазак. Две највеће атракције у дворишту “Петница” биле су две фонтане: једна у облику Земљине кугле која се окреће, којој се може променити правац кретања и може се зауставити и друга у облику снунчаног сата.

   Отишли смо у обилазак галерије у којој смо видели разне фосиле, инструменте, примерке и проналаске тамошњих ученика.

   Највећи утисак на нас је оставио Периодни систем елемената који је садржао стварне узорке већине елемената. Прво од предавања на којима смо били је предавање из геологије. Након занимљиве презентације, имали смо прилику да видимо геолошке 3D карте, разне узорке стена и узорке минерала под микроскопом. Касније смо били подељени у две групе- једна је ишла на хемију, а друга на биологију. На хемији смо радили 11 огледа у веома добро опремљеној лабораторији. Прво су нам објаснили како се огледи раде, а затим су нам омогучили да сами изведемо различите огледе. На биологији смо правили и под микроскопом гледали микроскопски препарат маслачка и траве.

  Сматрамо да је ово једно јако лепо искуство које нам је омогућило да мало боље продремо у свет науке и истраживања јер у нашој школи немамо могућности за то. Топла препорука за све оне који желе да се баве природним наукама је да једном приликом оду и обиђу истраживачки центар “Петница”.

Анђелија Лончаревић, Урош Милошевић, Анђела Ненадовић,

Невена Ашковић и Сара Лукић.

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.