Штампа

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ „МИЛАН МУЊАС“ УБ

on .

ШЕШИР ПРОФЕСОРА ВУЈИЋА

 

   У програму учествовало око 70 ученика. Задовољни постигнутим успесима ученика у протеклој школској години.

 

    Овогодишња прослава Дана школе „Милан Муњас“ обележена је, у суботу 26. децембра, представом „Шешир професора Косте Вујића“ у изведби око 70 ученика, чланова многобројних секција, као што су драмска, рецитаторска, ликовна, хор и оркестар. Текст је адаптиран по истоименом књижевном делу Милована Витезовића.         

    Пре почетка културно-уметничког програма, у холу школе, многобројне госте, љубазно су дочекали представници школе. Међу званицама који су пратили музичко-драмски програм нашли су се: представници локалне самоуправе, начелница школске управе Зорица Јоцић, родбина народног хероја Милана Муњаса, свештенство убске цркве, чланови Школског одбора и Савета школе, МУП-а, локалних медија, директори и професори других школа, запослени, пензионери, родитељи и ученици ОШ „Милан Муњас“.

   Директорка школе Живана Баратовић подсетила је присутне на све значајније активности које су се дешавале у протеклој школској години и истакла рад матичне школе и издвојених одељења, као и многобројне награде ученика на окружним и републичким такмичењима. – Сматрам да смо у протеклих годину дана, успешно испунили све своје обавезе. Настава и школске активности у потпуности су се одвијали у складу са динамиком предвиђеном годишњим планом рада. Постигнутим успехом наших ученика можемо да будемо задовољни. Треба истаћи да су ученици ове школе учествовали на свим такмичењима које је организовало Министарство просвете, а наша школа била је домаћин многобројним такмичењима – додала је директорка Баратовић.

   Једночасовним програмом који је представљао осврт на прошло време и гимназијски живот значајних личности српске науке, музике, поезије и политике, показани су таленти убских основаца који су певали, глумили и свирали. Главни лик професора Косте Вујића тумачио је ученик седмог разреда Јанко Хаџић, а солисти у музичким нумерама били су Ања и Алекса Ранисављевић, Стефан Капларевић и Александар Симеуновић. На сцени је учествовало још шездесет ученика, чланова хора, оркестра и драмске секције. Програм је осмислио Милојко Марковић, а са ученицима су радили наставници српског језика Данојла Богићевић и Мирјана Дудић, које су уједно биле и костимографи. Сценографију је радио Горан Марковић истовремено задужен и за озвучење учесника у приредби, а тематску изложбу ликовних радова ученика старијих разреда осмислили су наставници ликовне културе Јелена Чупић и Владимир Церовић. Оркестром је руководио Милош Живић, а хором и солистима наставница музичке културе Стојанка Адамовић.  

 

                                                                                                        Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.