Штампа

ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ

on .

     Учитељице четвртог разреда ОШ „Милан Муњас“ организовале су 27. априла, креативно-едукативну радионицу „Васкршње чаролије“ у трпезарији школе, за ученике 4. разреда, у којој су учествовали и родитељи појединих ученика.

      У циљу што боље сарадње васпитно-образовне установе са ученицима и њиховим родитељима, као и неговања и очувања традиције, украшавана су ускршња јаја различитим техникама, што је омогућило многима, да кроз два школска часа, осим лепог дружења, науче и технику осликавања јаја, као што је воскирање, лепљење и исцртавање тушем, фломастерима или темперама, по шаблонима или дечјим креацијама.  

      Сваком детету је Васкрс најрадоснији празник, јер се тада у кругу породице, осим присуства разноврсној трпези, надмеће са осталим укућанима, чије јаје је најлепше и најснажније. Још бољи утисак, оставиће учествовање у креирању и украшавању ускршњих јаја, поготово ако су декорације осмишљене са својим мајкама или бакама.

- Наша школа већ годинама негује и одржава позитиван однос са родитељима и породицом, која нам је велика подршка у раду. Васкршњу радионицу посветили смо неговању традиције и сарадње са родитељима и члановима породице ученика, који ће научити како су се некада шарала јаја – рекла је Тања Ђурђевић, учитељица IV/2.

 

                                                                                                                                      Д. Капларевић 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.