Штампа

ПРВИ ФЕСТИВАЛ ПРИРОДНИХ НАУКА

on .

На Фестивалу учествовали ученици седмог и осмог разреда, као и актив наставника природних наука – биологије, физике и хемије.

                                           

     ОШ „Милан Муњас“ била је организатор првог мини Фестивала науке, одржаног 18. маја, у трпезарији школе, који је отворио ученик осмог разреда Урош Милошевић, првак републичког такмичења из биологије.

     Ученици седмог и осмог разреда, заинтересовани да својим млађим, школским друговима, ученицима шестог разреда, покажу шта су научили на часовима природних наука – биологији, физици и хемији, извели су неколико експеримената. Подстицај и мотивацију, пружили су им директорка школе Живана Баратовић, педагошка служба школе, која је задужена и за професионалну оријентацију будућих средњошколаца и наставници: Сања Митровић (биологија), Ана Игњатовић (хемија), Горан Лазаревић (хемија), Живка Павловић (физика) и Немања Стевић (физика).

 

     - Наша школа је ове године, први пут организовала мини Фестивал науке. Ово нам је на неки начин проба, да видимо како ће то све да изгледа. Следеће године ће Фестивал имати неке веће, озбиљније размере. У самом припремању Фестивала су учествовали – стручно веће наставника природних наука, као и ученици седмог и осмог разреда, а намењен је ученицима шестог разреда. Фестивал има за циљ промоцију природних наука и практично знања, као вредности по себи, што сматрамо изузетно важним, за будућност ових ученика – изјавила је директорка Баратовић.

       Наставник хемије Горан Лазаревић истакао је да су деца највише била заинтересована за огледе из хемије, који су били едукативног карактера. У питању су биле бојене реакције, са издвајањем дима и ватре, а коришћене супстанце биле су: алкохол, сирћетна киселина, шећер, сона киселина, сода бикарбона, магнезијумова трака и различити растварачи, што је деци било изузетно занимљиво да гледају.

     Циљ Фестивала природних наука је да се ученици шестог разреда додатно мотивишу за изучавање природних наука, и да се разбије табу о природним наукама, као изузетно тешким.

 

                                                                                                                                  Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.