Штампа

ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2015/2016. ГОДИНУ

on .

    Престижна титула ђака генерације, за коју се боре најбољи међу најбољим ученицима, додељена је протеклих недеља на наставничким већима, у свим основним школама општине Уб. Ово звање добили су одлични ученици који су се истицали све четири године, од петог до осмог разреда, били носиоци Вукових диплома, имали примерно владање и показали се на такмичењима из предмета чије су градиво најбоље савладали.

     У генерацији 2001. годиште, за 2015/2016. школску годину, у ОШ „Милан Муњас“ једногласно је изабран ученик VIII/4 Урош Милошевић, који је показао изузетно знање на такмичењима из историје, географије, српског језика и биологије (прво место на Републичком такмичењу ове године).

    Приликом вредновања за избор ученика генерације, у обзир се узимају резултати постигнути у току школовања (почев од петог разреда) на часовима, ваннаставним активностима и конкурсима спроведеним у организацији школе и Министартсва просвете, што је Урош успешно показао на Књижевној олимпијади, Републичком такмичењу из српског језика и биологије.

    Председник општине Дарко Глишић честитао је Урошу на успесима и поручио му да, где год може, побеђује и осваја награде. Урош, задовољан својим постигнућима, одлучио је да упише убску Гимназију „Бранислав Петронијевић“ и покуша да и у Гимназији буде поново проглашен ђаком генерације.

 

                                                                                                                       Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.