Штампа

ПОДЕЛА ВУКОВИХ ДИПЛОМА

on .

Вукову диплому добило 25 ученика. Ученици награђени књигама и сезонским улазницама за градски базен.

 

   У све четири основне школе убске општине, подељене су посебне дипломе, као и дипломе „Вук Караџић“, које су добили ученици који су имали све петице и примерно владање, од петог до краја осмог разреда.

   Вуковци су у својим школама награђени пригодним поклонима, а од локалне самоуправе добили су сезонске карте за убски базен, што је ученике највише обрадовало. Ове године, сезонске карте добиле су и одељенске старешине осмог разреда.

  У општини Уб, укупно има 34 добитника Вукових диплома. Највише Вуковаца има у највећој убској школи „Милан Муњас“ - 25, у бањанској ОШ „Рајко Михаиловић“ - шест, у ОШ „Свети Сава“ двоје, а ОШ „Душан Даниловић“ ове године имала је једног Вуковца.

   ОШ „Милан Муњас“, организовала је доделу Вукових диплома у зборници школе, у петак 10. јуна, уз присуство представника општине, председника Дарка Глишића, његовог заменика Александра Јовановића Џајића и помоћника Верке Лукић. Вуковцима су уручене књиге - избор из сабраних дела Јована Дучића, као и сезонске улазнице за убски базен, а ђак генерације Урош Милошевић добио је вредне књиге, избор из сабраних дела Ф. М. Достојевског.

    Добитници Вукових диплома у ОШ „Милан Муњас“ су: из одељења VIII/1 - Урош Бркић, Душан Ивановић, Милица Јаковљевић, Нађа Кандић, Анђелка Лазаревић, Никола Митровић, Нина Ранковић и Ивана Танасијевић.

   Из одељења VIII/2 – Сања Марковић и Катарина Ранковић, а из VIII/3 – Бојана Раковић, Лука Леонтијевић и Дуња Стевановић.

   Одељење VIII/4 имало је највише Вуковаца – Јелена Маринковић, Урош Милошевић, Ађела Ненадовић, Марија Руњајић, Александар Петровић, Никола Станојловић, Данило Глишић, Николина Јовановић, Ађелија Лончаревић и Сара Лукић.

   У VIII/5, Вуковац је била Слађана Јевтић, а у VIII/6 – Слађана Адамовић.

   После поделе Вукових диплома, председник општине Дарко Глишић честитао је најуспешнијим ученицима и обећао да ће општина наставити да помаже, афирмишући ученике да наставе са успесима.

 

 

                                                                                                                           Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.