Штампа

ПРОСЛАВА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ У ОШ ''МИЛАН МУЊАС''

on .

Од игре до маскенбала

У среду, за ниже разреде, општина Уб је обезбедила извођење представе ''Маша и медвед''. Четвртак је био спортски дан, а у петак су четвртаци одржали маскенбал. ОШ ''Милан Муњас'' прикључила се обележавању Дечје недеље, уз богат садржај активности у којима су учествовали ученици, наставници и родитељи, углавном ученика нижих разреда.

Ученицима првог и трећег разреда у препдневној смени, а другог и четвртог у поподневној смени, општина Уб је поклонила представу ''Маша и медвед'', који су извели у среду 5. октобра, у холу школе, апсолвенти Факултета драмских уметности из Београда- Душан Ранковић и Дуња Жикић. Ова представа, током летњих месеци је била врло посећена на црногорском приморј, сада и широм Србије. Непосредно по завршетку, са Дуњом је разговара ученица осмог разреда, Сара Марковић:

 

Можеш ли нам се представити?

-Могу. Моје име је Дуња Живић. Студент сам Академије драмских уместности. Дошла сам овде са колегом да одиграм ову децју представу која је одлично прошла и врло ми је драо због тога.

Колико сте се дуго припремали за представу?

-Ми ову представу радимо већ дуже време. Почели смо негде око 2. године факултета, тако да је већ одавно спремна, али смо тек касније почели да је изводимо.

Ко је све учествовао у представи?

-Учествовали смо мој колега, Душан Ранковић и ја.

Да ли сте остварили своја очекивања или је ипак могло боље?

-Јесмо, наравно. Нама је најдраже да публика добро реагује и да, како да кажем, комуницирају и учествују у представи. То нам причињава задовољство и самим тим је успешно реализована.

Да ли сте имали трему?

-Па увек постоји нешто мало треме, али она нестане након што изађемо на сцену.

То је све. Хвала Вам пуно!

-Хвала Вама.

Четвртак је реализован као спортски дан, па су ученици непарне смене играли ''Између две ватре'' на школском полигону, а ученици парне смене, искористили су лепо време и своје активности извели на теренима Спортског центра ''Школарац''. Организовале су се игре попут скакања у џаковима и ношења лоптице на тањиру, а при крају лепог дружења, четвртаци су између својих разреда, одиграли такође ''Између две ватре''.

У петак, 7. октобра, своје, ручно прављене, добро осмишљене костиме и маске, ученици пет одељења четвртог разреда, показали су прошетавши се главном улицом, а завршно фотографисање обавили су на почетку Градског трга, где су, после дефилеа, својим цртежима осликавали плочнике. Дечји цртежи као и костими указали су на безбрижно детињство које имају, али које је потпуно, само ако у њему има довољно времена за игру, као што каже овогодишњи слоган Дечје недеље ''Нећу да бригам, хоћу да се играм''.

Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.