Штампа

ПРОЈЕКАТ „БЕЗБЕДНО ДЕТИЊСТВО“

on .

Предавња одржана у свим основним школама. Пројекат оцењен високим оценама

 

   Реализацијом пројекта Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете Републике Србије „Безбедно детињство – развој безбедоносне културе младих“, ученицима петог разреда у свим основним школама општине Уб, одржана су едукативна предавања припадника Полицијске станице Уб.

   Полицијски службеник и школски полицајац Милан Јанковић, одржао је у два дана, у среду 30. новембра и четвртак 1. децембра, ученицима шест одељења петог разреда ОШ „Милан Муњас“, школски час посвећен теми „Упознајмо полицију“. Предавање, одржано кроз разговор са децом, обухватало је информисање и едукацију деце о професији припадника полиције, њиховим обележјима, ризицима и претњама које могу угрозити њихову безбедност.

    Циљ овог пројекта није само едукација ученика, већ и унапређивање комуникације са полицијским службеницима, како би им се деца обратила у моментима када је њихова безбедност угрожена. Ученици су слободно одговарали и постављали питања полицијском службенику Јанковићу, а уз помоћ својих одељењских старешина, на крају предавања попунили упитник.

    Заједничка оцена носилаца пројекта је, да је пројекат изузетно добро прихваћен од стране ученика, наставника и родитеља, тако да је његово спровођење, које је покренуто 2010. године на нивоу целе Србије, када је обучено око 500 полицајаца, настављено и ове године.

                                                                                                               Дуња Капларевић   

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.