Штампа

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ „МИЛАН МУЊАС“ УБ

on .

                         НЕКИ СТАРИ И НЕКИ НОВИ КЛИНЦИ

 

   На почетку школске године, уписано 1.354 ученика. У програму учествовало око 70 ученика

 

  Традиционална прослава Дана школе „Милан Муњас“ обележена је, у суботу 24. децембра, програмом који носи назив „Неки стари и неки нови клинци“ рађеног по мотивима дела „Аутобиографија“, Бранислава Нушића, у изведби око 70 ученика, чланова многобројних секција, као што су драмска, рецитаторска, ликовна, хор и оркестар.

   Пре почетка културно-уметничког програма, у холу школе, многобројне госте, љубазно су дочекали директори, наставници и учитељи школе. Међу званицама који су пратили музичко-драмски програм нашли су се: представници локалне самоуправе и школске управе из Ваљева, родбина народног хероја Милана Муњаса, свештенство убске цркве, чланови Школског одбора и Савета школе, МУП-а, локалних медија, директори и професори других школа, запослени, пензионери, родитељи и ученици ОШ „Милан Муњас“.

   Директорка школе Живана Баратовић подсетила је присутне на све значајније активности које су се дешавале у протеклој школској години и истакала рад матичне школе и издвојених одељења, као и многобројне награде ученика на окружним и републичким такмичењима. - Наша школа била је домаћин готово свих такмичења општинског нивоа, на којима је школу представљало укупно 220 ученика, тако да с правом можемо рећи да је, по бројности учесника и постигнутим резултатима, за нама једна веома успешна школска година. Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије доделила је нашој школи једнократну донацију за реконструкцију зграде матичне школе – истакла је директорка Баратовић.

   На почетку школске 2016/17. године, у  64 одељења, уписано  je 1.354 ученика. У односу на крај претходне школске године,  у школи је 20 ученика више и једно одељење више, па матичну школу похађа укупно 1.169  ученикa, распоређених у оквиру 42 одељења. Ове године, нема првака у издвојеном одељењима  у Лончанику, Паљувима, Тврдојевцу две последње године, и  у Мургашу, већ трећу годину узастопно.

   Једночасовни програм конципиран је као подсећање на неко прошло време, ондашњу децу, њихове згоде, незгоде и прве љубави, како би се подвукла паралела са садашњим временом. На програму је од идеје до реализације радило троје наставника српског језика – Данојла Богићевић, Мирјана Дудић и Веран Мијатовић, а сценографију су припремили наставници ликовне културе Јелена Чупић и Владимир Церовић. За озвучење био задужен Немања Драгићевић, наставник информатике, док је техничка подршка био Дејан Петровић, наставник физичког. Са оркестром  је радио колега Милош Живић, а са солистима и хором је радила Стојанка Адамовић, наставник музичке културе.

   Солисти певачи били су: Петар и Милица Адамовић, Јован Симеуновић, Јована Ђокић, Бојана Јовановић и Ађела Милутиновић. Од више чланова драмске и рецитаторске секције, неке од главних улога имали су: Максим Максимовић, Ружица Ракић, Јанко Хаџић, Растко Јаџић, Александра Марковић, Милорад Обућински, Огњен Јеремић, Иван Мандић, Николина Пантелић, Страхиња Сарић, Немања Радовановић.

 

                                                                                                                         Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.