Штампа

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

on .

ОШ „Милан Муњас“ била је домаћин Општинског такмичења основних школа из српског језика и језичке културе, у суботу 18. марта. На такмичењу, које је организовано за ученике од петог до осмог разреда, такмичило се 64 ученика који су дошли у пратњи 12 наставника, распоређених у четири учионице.

Организатор такмичења је Друштво за српски језик и књижевност Србије, а реализатори ОШ „Милан Муњас“ и актив наставника српског језика. Најуспешније такмичаре, очекује Окружно такмичење, које ће бити одржано у недељу 9. априла.

- Наша школа је домаћин свих општинских такмичења која су почела 19. фебруара са такмичењем из физике, а завршила се такмичењем из српског језика. Рачунајући сва ова такмичења, угостили смо око 300 ученика и 50 наставника. Оно што је био циљ нашим наставницима је, да такмичења прођу у најрегуларнијој могућој атмосфери, да се највреднија деца пласирају даље и представе на прави начин нашу општину – рекла је Живана Баратовић, директорка ОШ „Милан Муњас“, нагласивши да су се и ове године „Муњасови“ ученици показали веома успешни, пласиравши се на многа окружна такмичења.

Веран Јаџић, наставник српског језика у ОШ „Милан Муњас“,  навео је да су припреме за ово такмичење почеле већ на почетку школске године у септембру месецу, у оквиру редовне и додатне наставе. Истакао је да у последњих шест година има доста талентованих ученика који су показали успех, пласиравши се на републички ниво такмичења, без обзира што су понекад задаци доста тешки. 

Осим такмичења из српског језика и језичке културе, вредни и талентовани ученици седмог и осмог разреда, који воле књижевност, опробали су своје знање и на све популарнијој Књижевној олимпијади, која ће на регионалном нивоу бити одржана у суботу 1. априла.

 Д.К.

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.