Штампа

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ "ПАМЕТНО ДЕТИЊСТВО"

on .

Сарадњом Министарства просвете и МУП-а одржано предавање "БЕЗБЕДНО ДЕТИЊСТВО" у ОШ "Милан Муњас", ком су присуствовали ученици шест одељења петог разреда.

Сарадњом Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова, у свим основним школама општине Уб, одржано је интерактивно предавање „Безбедно детињство – развој безбедоносне културе младих“, на којем је за два дана, присуствовало око 170 ученика петог разреда. Теме предавања, односиле су се на безбедност деце у саобраћају и како се сачувати од наркоманије и алкохолизма.

У ОШ „Милан Муњас“, у уторак и среду, 25. и 26. априла, у току петог часа, припадници Полицијске станице Уб, Милан Јеремић и  Слава Дубљевић, уз присуство школског полицајца Љубодрага Милошевића, на одржаном предавању, изнели су циљеве програма, у којима су безбедност и сигурност деце у школама, школским двориштима и ван њих, приоритетни. Истакнуто је, да се у свим ситуацијама, када ученици мисле да им је безбедност угрожена, обрате родитељима, старијим особама, запосленима у школи, као и полицајцима, који су дужни да им пруже заштиту. Важно је, и да сами ученици, својим понашањем и поштовањем правила понашања у школи, саобраћају и друштву, допринесу својој безбедности.

У оквиру програма „Безбедно детињство“, деци је предочено како да користе бицикл и како да се понашају када су учесници у саобраћају као пешаци. На овом интерактивном предавању, обрађене су и теме о алкохолизму и наркоманији, које су у нашем друштву све више распрострањене. Као важна опомена, истакнуто је да је опасно узети дрогу, па чак и један једини пут, јер пут у зависност започиње првом дозом.

               Д.Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.