Штампа

РУКОМЕТАШИ ТРЕЋИ У МЕЂУОКРУГУ

on .

После неизвесне полуфиналне утакмице и резултата 14:12, Муњасови рукометаши заузели треће место.

Рукометаши, који су представљали школску екипу ОШ „Милан Муњас“ Уб, на Међуокружном такмичењу у Београду, одржаном у петак 28. априла, у малој сали Комбанк Арене, заузели су треће место, остваривши велики успех, с обзиром на бројност школа широм четири велика округа.

У конкуренцији на десетине школа Колубарског, Београдског, Мачванског и Сремског округа, дечаци седмог и осмог разреда Муњасове школе, предвођени наставником физичког васпитања Дејаном Петровићем, одиграли су утакмицу, која је до последњег минута била неизвесна. Ослабљени повређеним капитеном, голманом Огњеном Петковићем, борили су се до последњег минута, када су после изједначења од 12:12, примили два гола од екипе ОШ „Растко Немањић - Свети Сава“ из Нове Пазове, представника Сремског округа, и тиме изгубили шансу да одиграју финалну утакмицу за пролазак на Републички ниво такмичења. Утакмица је завршена резултатом 14:12, а најбољи резултат на Међуокружном такмичењу у рукомету за дечаке, остварила је екипа ОШ „Младост“ из Новог Београда, која је у полуфиналу савладала ОШ „Јанко Веселиновић“ из Шапца, а након тога и Муњасове ривале.

Екипу Муњасових рукометаша, чинило је дванаест дечака генерација 2002/2003. годиште, иначе чланова РК „Уб“: Никола Миливојевић, Душко Јанковић, Радосав Миловановић, Иван Вилотијевић, Игор Богићевић, Владимир Станић, Немања Петрић, Лука Мандић, Давид Пајовић, Тихомир Цонић, Слободан Симић и Милош Ранковић.

Међусобном сарадњом Савеза за школски спорт Србије, Министарства просвете и Министарства омладине и спорта, такмичарским духом младих убских спортиста, подршком тренера и управе РК „Уб“, наставника школе и директорке школе Живане Баратовић, промовисан је школски спорт, који ученике подстиче да се баве спортом.

Дуња Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.