Штампа

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - СЕДМАЦИ У ОКВИРУ РЕАЛНИХ СУСРЕТА

on .

Истакнуте установе и предузећа убске општине, обишло 164 ученика седмог разреда...

Професионална оријентација ученика седмог разреда, одржава се традиционално, већ пету годину за редом, у оквиру модула „Реални сусрети“. У периоду од 24. до 28. априла, 164 ученика ОШ „Милан Муњас“ посетило је са својим наставницима, истакнуте установе, фирме и предузећа општине Уб.

У условима рада и атмосфери посећених фирми, ученици су се упознали са различитим занимањима и том приликом разговарали и анкетирали запослене, као и стручне особе неколико сектора делатности. Обављене посете, организоване су посредством Тима за професионалну оријентацију, чији је координатор Љиљана Поповић, дефектолог школе. Ове године, ученици седмог разреда, по својој жељи распоређени у неколико група, посетили су на Убу: производни погон ЗЗ „Трлић“, машинско предузеће „Еурометал“, Предшколску установу „Уб, Дом здравља, Полицијску станицу, Техничку школу „Уб“, Гимназију „Бранислав Петронијевић“, Подручно ватрогасно спасилачко одељење, АМСС, Уникредит банку и адвокатску канцеларију Рајковић.

Будући средњошколци, кроз програм „Реални сусрети са светом рада“, упознају се са могућностима школовања, занимањима, различитим професијама и радним окружењем у свом граду, које ће им помоћи да донесу одлуку о избору будућег школовања и занимања. Посећена предузећа и установе имале су прилику да своју фирму представе младима кроз различита занимања, дају допринос у припреми будућих радника и јасније утичу на дефинисање потреба локалног тржишта рада и политике школа.

Дуња Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.