Штампа

Prodajna izložba

on .

ТРЕЋА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА У ОШ „МИЛАН МУЊАС“

 

ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА

 

Ове године организован је и такмичарски део. За најбољи ајвар проглашен ајвар из Паљува, који је направила бака Драгица.

 

Ученици и учитељи 13 издвојених одељења ОШ „Милан Муњас“, организовали су трећу по реду продајну изложбу „Чувари традиције“, у четвртак 2. новембра, у фискултурној сали матичне школе на Убу. Уз велику помоћ родитеља деце која похађају неку од сеоских школа, ова значајна манифестација, која негује дух предузетништва, може се организационо поредити са много већим сајмовима зимнице у окружењу.

Ове године, осим богато украшених штандова, на којима су продавана разна традиционална јела, зимница, воће и поврће из сеоских башта, цвеће и народна радиност, у програм је уврштен и такмичарски део, који је истакао умеће мајки и бака у прављењу ајвара. Трочлани жири, састављен од професионалног кувара, једног ученика седмог разреда и домаћице, прогласио је ајвар издвојеног одељења у Паљувима, за најбољи. Ученици са препознатљивим стајлингом младих кувара у белим униформама, и учитељица Милица Пушоња, нису крили радост и задовољство победом, а најпоноснија је била ученица четвртог разреда Анђела Косанић, чија је бака Драгица направила победнички ајвар. Као награду, од школе су добили велику корпу пуну слаткиша.

Највише су се продавали џемови и слатка, домаћи сокови, колачи, али и пите и проје. Цене су биле разнолике, за свачији џеп, а на основу пребројаног новца, поново су се, као најбољи предузетници, показали ученици ИО Трлић, који су прикупили преко 32.000 динара. Свако издвојено одељење, зарађени новац уложиће у куповину потребног наставног материјала.

Манифестацију, која је трајала скоро два сата, од 10,30 до 13 часова, посетило је око 800 људи, међу којима су многобројни Убљани, малишани из убског вртића, представници општинске управе, Дома здравља.

 

 

Д. Капларевић

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.