Штампа

Заштита од пожара

on .

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ „ЗАШТИТА ОД ПОЖАРА“

 

 

 

У случају пожара, поплава или земљотреса, позвати 193 – број ватрогасне службе.

 

Ученицима четвртог и шестог разреда ОШ „Милан Муњас“, протекле недеље одржано је предавање на тему „Заштита од пожара“, коју је реализовао Бранислав Сарић, начелник Штаба за ванредне ситуације. Овим едукативним предавањем, ученицима је скренута пажња не само на узроке и последице ватрене стихије, већ и на друге временске непогоде, као што су поплаве и земљотреси.

Бранислав Сарић, полицијски инспектор цивилне заштите, објаснио је у уводном делу предавања чиме се све ватрогасци баве, шта је ватра и како настаје, и који предмети су главни узрочници настанка пожара, услед којег може доћи до озбиљних повреда и опекотина. Позивом 193 (број ватрогасне службе), можемо спасити не само сопствени живот, већ и живот многих људи око нас, јер се ватра веома брзо шири, нарочито на отвореном простору.

Савети четвртацима и шестацима (избегавати сушење косе у купатилу) били су усмерени на пружање помоћи, учењу поступака у случају пожара, а истакнуто је да је у сваком домаћинству најважније редовно одржавати, а по потреби и мењати дотрајале инсталације. На крају предавања, пуштена су два кратка филма, у којима је приказано којом брзином се ватрена стихија може проширити и како се пожар може распламсати у року од неколико минута.

 

Дуња Капларевић

 

Прилози:
Download this file (20171205_111636.jpg)20171205_111636.jpg[ ]1371 kB
Download this file (20171205_111701.jpg)20171205_111701.jpg[ ]1826 kB

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.