Штампа

Гостовање на радију

on .

 
                       ГОСТОВАЊЕ УЧЕНИКА ОШ „МИЛАН МУЊАС“ НА РАДИЈУ
                             ЂАЦИ ВЕРОНАУКЕ ГОСТИ „ИСТОЧНИКА“
Ученици седмог разреда Ана Адамовић, Горана Перишић и Јован Симеуновић отпевали су неколико композиција, док је ученик Марко Киселчић читао неке од најбољих ученичких песама.
  Четири ученика веронауке ОШ „Милан Муњас“, заједно са вероучитељем Растком Алимпијевићем, гостовали су на ваљевском Радију „Источник“, у емисији „Кад анђели проговоре”, 5. фебруара.
   Получасовна емисија била је посвећена суштини и садржају часова верске наставе у убској основној школи, коју ученици старијих разреда похађају у стопроцентном броју. Део креативности и многоструке таленте, у виду певања духовних песама, писања литерарних радова, рецитовања и сликања, убски основци показали су у поменутој радио емисији.
   Ученици седмог разреда Ана Адамовић, Горана Перишић и Јован Симеуновић извели су неколико композиција („Милешевка“, „Ој, Косово, Косово“ и „Говори Господе“), уз ритмичку пратњу на даирама, док је ученик Марко Киселчић читао неке од најбољих ученичких песама посвећених верским празницима и обичајима. Разговор је водила новинар Јадранка Јанковић, аутор емисије „Кад анђели проговоре“.
   - Свакоме је Бог дао таленат за нешто, а на нама је да тај таленат умножавамо. Са поносом могу да кажем, да ученици са којима радим, изузетно умножавају Божији таленат. Све оно што они пишу, а то су песме и литерарни састави, њихове цртеже, објављујемо у рубрици „Веронаука“ који се налази на сајту www.crkvaub.rs. За празник “Врачи“, на конкурсу литерарних и ликовних радова Цркве Козме и Дамјана при Општој болници Ваљево, ученица 7. разреда Наташа Миланковић, освојила је прво место на литерарном конкурсу. То говори колико су ученици заволели тај предмет и са колико љубави раде -  изнео је своје импресије о извођењу верске наставе, вероучитељ Растко Алимпијевић.
     Емисија се у целини може послушати или на сајту убске цркве или на ЈуТјуб каналу, са назнаком - Емисија „Кад анђели проговоре“ 05.02.2018.
                                                                                                                               Д. Капларевић
 
 

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.