Штампа

Међуопштинско такмичење у рукомету

on .


                    МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ШКОЛСКОМ РУКОМЕТУ
               МУЊАСОВИ РУКОМЕТАШИ ПРВАЦИ МЕЂУОКРУГА
     На Државно првенство у Лесковцу, пласирала се мушка екипа ОШ “Милан Муњас“ из Уба и женска екипа ОШ „Цана Марјановић“ из Сопота
 
   Међуокружно школско такмичење у рукомету за дечаке и девојчице, одржано је у препуној Хали спортова на Убу, 28. фебруара у незаборавној атмосфери многобројних навијача. Домаћини и организатори такмичења били су ОШ „Милан Муњас“ у сарадњи са Установом за културу и спорт и Савезом за школски спорт Ваљева. Учествовало је осам школских рукометних тимова, најбољих представника у женском и мушком рукомету из града Београда, Колубарског, Сремског и Мачванског округа.
   Такмичарски део програма започет је представљањем играча мушких екипа прве полуфиналне утакмице одигране између ОШ „Вељко Дугошевић“ из Руме и ОШ „Лаза К. Лазаревић“ и Шапца. Хор ОШ „Милан Муњас“ који је спремала наставница музичке културе Дуња Капларевић, отпевао је химну Србије, после које је директорка школе Живана Баратовић поздравила присутне госте и отворила такмичење. Рукометаши из Руме савладали су Шапчане резултатом 19:13 и пласирали се у финале такмичења.
   Другу полуфиналну утакмицу одиграли су домаћини ОШ „Милан Муњас“, против ОШ „Јефимија“ из Обреновца, који су трновитим путем савладали у квалификацијама најбоље београдске школе и освојили трофеј Београда. У узаврелој навијачкој атмосфери убских ученика, родитеља и наставника, као и присутних гостију, коју је спикерским вођењем загрејао Мишел Капларевић, навијало се као у рукометној Бундес лиги, а гостујуће екипе изјавиле су да бољу атмосферу и гостопримство убских домаћина нису никада доживели. Са трибина су се скандирале пароле „Милан Муњас“ и „Ми смо Убљани, најјачи смо, најјачи“, што је допринело да убски рукометаши, после неизвесног почетка, остваре убедљиву победу са 18 према 10, над рукометашима ОШ „Јефимија“. Обреновчани су очекивали победу, али Убљани су бољом игром, заслужено стигли до финала.
   После полуфиналних утакмица за дечаке, на терен су изашле девојчице из основних школа „Лаза К. Лазаревић“ из Шапца и „Змај Јова Јовановић“ из Руме, као и рукометашице ОШ „Цана Марјановић“ из Сопота (насеље Раља) и ОШ „Милован Глишић“ из Ваљева. У финалу су се нашле екипе девојчица ОШ „Цана Марјановић“ и ОШ „Лаза К. Лазаревић“.
    Финална утакмица мушких екипа, почела је око 13,30 часова, када је трибине попунила и непарна смена ОШ „Милан Муњас“, која је наставила да навија истим жаромкао и парна смена, за убске рукометаше. Већ на самом почетку утакмице, после предности од три гола, видело се да ће Убљани остварити победу, која је завршена резултатом 17:10 за тим ОШ „Милан Муњас“. Ово је највећи успех Муњасових спортиса, који су се као прваци Међуокружног такмичења пласирали на Државно првенство које ће бити одржано 13. и 14. марта у Лесковцу. За Муњасов тим су играли: капитен Лука Мандић, Радосав Миловановић, Давид Пајовић, Тихомир Цонић, голман Никола Миливојевић, Милош Ранковић, Александар Марковић, Владимир Станић, Никола Максимовић, Вукашин Грујић, Душан Иконић и  Душко Јанковић (други голман).
                                                                                                        наставник Дуња Капларевић
    

  

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.