Штампа

Прослава Светог Саве 2019

on .

                                               ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ

 

                                         ПОЈТЕ МУ ПЕСМУ И УТРОЈТЕ

 

        У ОШ „Милан Муњас“ Светосавске награде добили су: 71 ученик и 20 наставника, што је највећи број награђених у историји школе.

 

    У недељу, 27. јануара, у свим тамнавским школама, чули су се познати стихови и мелодија Химне Светом Сави, којом је обележена школска слава посвећена српском просветитељу. Културно-уметничком програму претходило је освећење жита и ломљење славског колача, које су уз присуство директора школа, домаћина славе, ученика, наставника и званица, обављали свештеници архијерејског намесништва Тамнавског, на челу са протојерејем Станишом Ђокићем, који је одржао пригодан говор о значају Светог Саве у нашем народу.

    Основна школа „Милан Муњас“, школску славу започела је дочеком гостију од 11 часова. Освештавање жита обављено је у 11,30 часова, а овогодишњи домаћини славе били су Миљана и Зоран Стајчић. Након свечаног програма, уручене су Светосавске награде наставницима најуспешнијих ученика, као и ученицима који су освојили једно од прва три места, или су учествовали на републичким такмичењима, затим ученицима који су освојили једно од прва три места на такмичењима окружног ранга (односно општинског за ученике трећег разреда) за школску 2017/2018. годину.

   Највећи број награда припао је Муњасовим спортистима – мушкој рукометној екипи (друго место на Републичком такмичењу у школском спорту) и женској кошаркашкој екипи (четврто место на Републичком такмичењу). Две ученице освојиле су такође друго место на Републичком такмичењу у певању српских традиционалних песама, а већи број награда остварен је на такмичењима из српског језика, затим биологије, историје, енглеског и руског језика, као и на такмичењу „Шта знаш о саобраћају“. Светосавске награде примили су, укупно 71 ученик и 20 наставника, што је највећи број награђених ученика до сада у историји школе.

    Културно-уметнички програм су припремали наставници српског језика: Мира Дудић, Сандра Трбовић, Веран Мијатовић и Јелена Арсенијевић, са хором и оркестром је радила наставница музичке културе Дуња Капларевић, сценографију су осмислили Владимир Церовић и Јелена Чупић, а за техничку подршку је био задужен Немања Драгићевић. Хор је на хармоници пратио некадашњи ученик школе Стефан Адамовић, уз две гитаре које су свирале ученице Софија Веселиновић и Исидора Јанковић.

 

      Награђени наставници ОШ „Милан Муњас“ чији ученици су у прошлој школској години постигли велики број награда су: Душанка Грубор-Симић, Сандра Трбовић, Веран Мијатовић, Јелена Арсенијевић, Мирјана Дудић, Слађана Терзић, Марија Костић, Љиљана Живановић, Вања Трефалт, Марина Петровић, Бранка Костић, Зорица Лукић–Цонић, Сања Митровић, Ивана Иванковић, Ивана Марковић, Ана Игњатовић, Дуња Капларевић, Дејан Петровић и Мирослав Јовић. 

 

                                                                                                                Дуња Капларевић

    

 

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.