Штампа

Промоција војних школа

on .

                              ПРОМОЦИЈА ВОЈНИХ ШКОЛА НА УБУ

 

      За време школовања, ученици имају статус војног лица, обезбеђен им је смештај, исхрана у интернату, уџбеници, прибор, одећа и обућа, здравствена заштита, а имају и новчана примања.

 

     У оквиру професионалне оријентације у трпезарији ОШ “Милан Муњас“, ученицима седмог и осмог разреда основних школа, представиле су се Војна гимназија и Средња стручна војна школа из Београда, са циљем бољег упознавања будућих средњошколаца, са професијом војног лица. Годишње се за ове школе пријави преко 1.000 ученика, а после опсежније селекције у виду пријемног испита, провери знања из математике и физике за средњу стручну школу и математике и српског језика за упис у Војну гимазију, физичке спремности, психолошке и медицинско-здравствене процене, упише се укупно 155 ученика.

   ОШ „Милан Муњас“ обишли су представници војних школа, Алекса Радосављевић ученик четврте године Војне гимназије и Стефан Ракочевић ученик треће године средње стручне школе, са својим претпостављенима. После краће видео презентације својих школа, ученици су усменим излагањем представили и изнели утиске о образовању у Војсци Србије, након чега су одговарали на питања знатижељних убских основаца. После завршене презентације, поједини ученици, затражили су од младих војних лица да се фотографишу са њима.

   У школској 2019/2020. години, у Средњој стручној војној школи, извршиће се пријем 65 кандидата, дечака и девојчица, 50 ученика за смер Ратно ваздухопловство и 15 ученика за смер Јединице за електронска дејства. Након завршеног школовања, ученици се примају у Војску Србије, у својству професионалног подофицира, са чином водника.

   Они који упишу Војну гимназију (90 ученика) у обавези су да наставе школовање на Војној академији. Здравствену способност утврђује војнолекарска комисија. 

  За време школовања, ученици имају статус војног лица, обезбеђен им је смештај, исхрана у интернату, уџбеници, прибор, одећа и обућа, здравствена заштита, а имају и новчана примања. Међутим, ако се у току школовања ученик предомисли и напусти школовање, родитељи су дужни да надокнаде трошкове школовања. Због тога је предвиђен боравак од седам дана у интернату, пре почетка школске године.

   Од Алексе Радосављевића ученика Војне гимназије сазнали смо да је живот у интернату занимљив, стварају се пријатељства за цео живот, ако сте одличан ђак, излазак у град или посету кући, добијате сваки викенд. У оквиру интерната омогућене су разне активности, а за оне ученике којима су потребни додатни или допунски часови, обезбеђен је долазак професора у интернат.

   Кандидати подносе пријаву територијалном органу регионалног центра Министарства одбране на територији сталног места пребивалишта.

 

                                                                                                                          Д. Капларевић

  

 

Прилози:
Download this file (IMG_3983.JPG)IMG_3983.JPG[ ]1725 kB
Download this file (IMG_3984.JPG)IMG_3984.JPG[ ]1617 kB
Download this file (IMG_3986.JPG)IMG_3986.JPG[ ]1976 kB
Download this file (IMG_3987.JPG)IMG_3987.JPG[ ]1807 kB
Download this file (IMG_3988.JPG)IMG_3988.JPG[ ]1621 kB

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.