Штампа

Окружно такмичење у школском рукомету

on .

 

                           ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ШКОЛСКОМ РУКОМЕТУ

 

                            МУЊАСОВИ УЧЕНИЦИ ПРВАЦИ ОКРУГА

 

      Дечаци однели победу над екипом ОШ „Сестре Илић“ (12:3), а девојчице победиле екипу ОШ „Милован Глишић“ (15:10)

 

    Дечаци и девојчице ОШ „Милан Муњас“, победници су Окружног такмичења у школском рукомету, одржаном у Хали спортова у Ваљеву, у понедељак, 18. марта.

    Прва рукометна сучељавања имали су средњошколци, а онда су Муњасови рукометаши, генерација 2004. годиште и млађи, одмерили снаге са дечацима из ОШ „Сестре Илић“ и однели победу резултатом 12:3, док је женска рукометна екипа, своју прву такмичарску утакмицу, завршила победом над екипом ОШ „Милован Глишић“, резултатом 15:10, после којег су неке рукометашице из Ваљева чак и заплакале. Екипе је у име школе предводио Дејан Петровић, наставник физичког васпитања, а велика подршка био је и један од тренера РК „Уб“ Љубомир Марковић, који је утакмице пратио са трибина.

   Без обзира на пласман који ће екипе остварити на Међуокружном такмичењу у Београду, спортски дух и спортска култура коју су показали Муњасови ученици, свакако су за похвалу. За мушку екипу наступали су: Стефан Капларевић (голман), Немања Радовановић (голман), Никола Зељић, Богдан Крсмановић, Стефан Миловановић, Страхиња Ракић, Александар Тадић, Иван Лукић, Вук Мијатовић, Дејан Радовановић, Вељко Ковачевић и Илија Дудић. Женску екипу чиниле су: Тамара Мандић, Ивона Вилотијевић (голман), Милица Мандић, Тамара Крстић, Хелена Симанић, Мина Танасијевић, Елена Суботић, Сара Палић, Кристина Велимировић, Мина Танасијевић и Софија Велимировић.

   На Међуокружном такмичењу које се одржава крајем ове недеље у малој сали београдске „Штарк арене“, укрстиће снаге најбољи рукометаши и рукометашице Колубарског, Мачванског и Сремског округа, као и најбољи представници основних школа из Београда - ОШ „Иво Андрић“ Раковица (дечаци) и ОШ „Цана Марјановић“ Сопот (девојчице).

                                                                                                                 Дуња Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.