Штампа

Сајам занимања

on .

                                   ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА ОДРЖАН

    

                                           ПЕТИ САЈАМ ЗАНИМАЊА

 

   Четрдесет-петоминутно представљање оставило је јак утисак на будуће средњошколце, који су излагачима постављали различита питања о професијама којима се баве

 

    У уторак 23. априла, у склопу “Професионалне оријентације“, за ученике осмог разреда, организован је пети по реду „Сајам занимања“, у холу школе. Сајму је присуствовало преко 150 ученика, њихових наставника и одељењских старешина, а ученици су се упознали са представницима петнаест различитих занимања и професија.

   Четрдесет-петоминутно представљање оставило је јак утисак на будуће средњошколце, који су излагачима постављали различита питања о професијама којима се баве у фирмама, установама и приватним предузећима убске општине. На петом Сајму занимања, поред ученика, професора и директора Техничке школе „Уб“ и Гимназије „Бранислав Петронијевић“, нашли су се и представници убске млекаре „Др Милк“, пекаре „Марковић“, полиције, Предшколске установе „Уб“ (васпитач), убског Дома здравља (лекар, медицински техничар, стоматолог). Ученицима је по први пут представљена професија инжењера - Грађевинског предузећа „Грађевинар“ д.о.о. Уб, посластичарница „Тортице Сузи“, инжењер на раду, сценски шминкер Снежана Петровић, фризерски салон Маје Адамовић чији штанд је привукао велику пажњу будућих малих матуранткиња, као и уметнички маникир.

  - Ученицима су најинтересантнији били фризери, шминкер и маникир, а велико интересовање је било и за млекару „Др Милк“ и пекару „Марковић“. Од ученика убске Гимназије, добили су брошуре и гимназијски часопис 'Огледало', а ученици Техничке школе 'Уб' припремили су малу закуску и послужење у виду пића – рекла је Зорица Лукић Цонић, помоћник директора школе.

   Немања Ракић, представник Г.П. „Грађевинар“ био је пријатно изненађен атмосфером на петом Сајму занимања и интересовањем за његову струку. – Планирам да се бавим овим послом још доста дуго на територији убске општине и сматрам да ће за младе људе, који буду показивали вољу и жељу за радом, наша фирма моћи да им изађе у сусрет.

   Техничка школа „Уб“ представила је нов образовни профил – електротехничар информационих технологија, у оквиру подручја рада електротехнике. Фризерски салон Маје Адамовић и шминкерке Снежане Петровић, обезбедио је по један ваучер за најбољу ученицу основне и обе средње школе, које ће моћи пред матурско вече да га искористе.

                                                                                              

 

                                                                          наставник музичког   Дуња Капларевић

 

 

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.