Штампа

Концерт Градског оркестра

on .

Градски оркестар “Уб” је 28. фебруара у холу ОШ “Милан Муњас” одржао концерт “Прича о Дунаву”. Ово је било имагинарно путовање кроз подунавске земље од Немачке до Црног мора.

Чланови оркестра у коме има много наших бивших а и неколико садашњих ђака изводили су композиције Вебера, Бетовена, Штрауса, Брамса, Дворжака, Царевца, Монтија, Диникуа и Бородина.

Осим оркестра у програму су као водитељи учествовали и ученици 8.разреда Ана Цонић и Петар Тешић. Они су између музичких сегмената говорили о занимљивостима из живота композитора чије су мелодије извођене.

Публика није била многобројна, али нико ко је дошао није се покајао због тога што је одвојио време за ово вече класичне музике које је трајало као један школски час, 45 минута.

Оркестар је одушевио присутне а посебно бисмо истакли соло деонице Воје Живића на виолини и Владе Ивановића на саксофону. И остали су звучали веома добро, као да свирају заједно много дуже од 2-3 месеца. На крају су за публику на бис извели композицију “Свилен конац”.

Градски оркестар је основан пре 12 година али дуго времена није био активан. Сад је његов рад обновљен под руководством Мише Живића. Владимир Ивановић, незванични пи-ар оркестра, обавестио нас је да оркестар има пробе сваког петка у Дому културе. Он каже да је овај концерт реализован уз велику помоћ директора школе Живане Баратовић и наставника Милојка Марковића. Од наставника Милојка смо чули и предлог да се овај програм изведе и у другим основним школама наше општине.

Најављује се и сарадња са КУД “Тамнава”.

Надамо се да је ово тек почетак успешне концертне сезоне и да ћемо Градски оркестар “Уб” чути убрзо поново у нашој школи.

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.