Штампа

Интервју са Александром Филиповић

on .

Бити први у Србији у нечему није нимало лако. Посебно ако је то неко ко је седми разред и када је из малог места као што је Уб.

У недељу, 8.јуна 2014, у Аранђеловцу је одржано Републичко такмичење из историје. Прво место освојила је Александра Филиповић, ученица седмог разреда Основне школе “Милан Муњас” из Уба.

Разговарали смо са њом и ево шта она каже поводом победе на такмичењу.

Александра, какав је осећај бити први у Србији?

Осећај је неописив, мешавина неверице и поноса.

Да ли си имала трему?

Од задатака не. Само се плашила да такмичење не буде отказано због мајских поплава.

Када си заволела историју?

У петом разреду, када смо је добили као нови предмет.

Зашто те толико интересује баш историја од свих предмета?

Сматрам да је треба познавати, занима ме све што се дешавало од праисторије до данас. Уједно, велики ми је изазов запамтити све те важне датуме и догађаје из прошлости.

Имаш ли неку омиљену област?

Да, Нови век, то је управо и област из које су била питања на такмичењу и на томе сам и победила.

Ко ти је помагао и колико дуго си се спремала?

Велику помоћ и подршку имала сам од разредног старешине Бранке Костић, која ми и предаје историју од 5.разреда. Иначе, сама сам радила од почетка школске године.

Александра је додала и да ће наставити да се такмичи. Верујемо у њу да ће нас поново обрадовати неким сличним успехом јер је у школи подједнако успешна и из осталих предмета, српског, биологије, хемије...

Кристина Сокић VIII-1

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.