Штампа

ОДРЖАН 25 КРОС РТС-а

on .

Учествовало више око 1.000 ученика. Основци трчали 16 трка, средњошколци четири.

Традиционални 25. Крос РТС-а, одржан у петак 15. маја, с почетком у 10 часова, окупио је 500.000 предшколаца, основаца и средњошколаца широм Србије. Министар просвете Срђан Вербић, директно из програма РТС-а означио је почетак кроса, на којем је учешће узело и око 1.000 ученика убске општине, иако им временски услови нису ишли на руку.
По киши и ветру, 1.000 ђака Техничке школе „Уб“, Гимназије „Бранислав Петронијевић“ и наше школе, истрчали су на Спортско-рекреативном центру „Школарац“, 22 трке. Основци су трчали 16 трка, наизменично дечаци и девојчице, по разредима, а средњошколци су трчали четири трке - по једну трку дечаци и девојчице прве године и по једну трку дечаци и девојчице друге и треће године. Убски предшколци због временских прилика нису узели учешће у кросу. Ученици основних школа у Бањанима, Радљеву и Памбуковици, трчали су у својим школама.
Генерални покровитељ овогодишњег кроса било је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а у нашој општини домаћин и спонзор кроса била је Општина Уб. Техничку реализацију су помогли Основна школа “Милан Муњас“ и Установа за културу и спорт „Уб“, уз подршку Саобраћајне полиције и Дома здравља Уб. Дипломе РТС-а, за прва три пласмана, уручивали су председник општине Дарко Глишић, који је пред старт трке поздравио учеснике ове значајне манифестације и заменик председника општине Александар Јовановић Џајић. Ученицима, по завршеној трци, била је обезбеђена флашица воде. 
Сваки узраст трчао је предвиђеном дужином стазе, а старт и циљ трке усмеравали су наставници физичког васпитања: Славица Трифуновић, Зоран Марковић, Дејан Петровић и Никола Симеуновић за основну школу, а за средњу школу Мирослав Благојевић и Миломир Симић, уз присуство директора школа: Живане Баратовић, Милојка Марковића, Данојле Богићевић и Зорана Бабића.
Киша, која је престала да пада по завршетку кроса, није омела ученике да учествују у трчању које није било обавезно и остваре задовољавајуће резултате. Крос су отворили ученици другог разреда. Како је нагласила директорка школе Живана Баратовић, на овај начин међу ученицима се промовише здравији начин живота и одрастања, као и активније бављење неким спортом. Показало се да су ученици који се активно баве неким од спортова, освојили једно од прва три места. 
Објављујемо имена првопласираних: Мирка Петровић I/3, Никола Симић I/3, Ивана Вукосављевић II/4, Младен Киселчић II/2, Тамара Мандић III/4, Александар Пантелић III/2, Ања Стаменковић IV/4, Марко Киселчић IV/4, Анђела Матић V/2, Марко Митровић V/6, Драгана Тадић VI/4, Ђорђе Владисављевић VI/2, Невена Ковачевић VII/4, Виктор Богићевић VII/1, Оливера Марковић VIII/1 и Марко Вујић VIII/5. Од средњошколаца прво место освојили су: Милица Влајковић I/3, Никола Живковић I/1, Кристина Ракић II/3, Марко Бошковић II/1 – ученици ТЕхничке школе.

Дуња Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.