Штампа

ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА VIII РАЗРЕДА

on .

   У недељу 24.5.2015. орагнизована је екскурзија за ученике 8. разреда ОШ „Милан Муњас“ Уб. Ученици свих 6 одељења заједно са разредним старешинама и наставницима су обишли музеј на отовреном „Старо село“ Сирогојно и Златибор. У питању је била једнодневна екскурзија где су ученици углавном имали већину сободног времена за обилазак, а затим и организован ручак на Златибору. Детаљну репортажу као и утиске са ексурзије, написао је ученик Лука Стаменковић.

   На крају сваке школске године организује се једнодневна екскурзија. Ове године план је био да ученици 8. разреда посете планину Златибор и музеј на отвореном „Старо село“ Сирогојно. Рано ујутру смо кренули. Небо је било облачно и претпостављало се да ће пасти киша.

   Након сат ипо путовања, стигли смо у Сирогојно. Поред туристичког водича, у Сирогојну нас је дочекала и јака киша која нас је омела да уживамо у етно мотивима овог музејског комплекса.

   Музејску постваку чине две златиборске окућнице, дворишта са стамбеним и привредним зградама у каквим су у другој половини XIX и почетком XX века живеле сеоске породице.

  Велика пажња у музеју посвећена је очувању нематеријалног културног наслеђа кроз реконструкцију појединих народних обичаја и оживљавању старих заната.

   Након кратког обиласка, кренули смо пут Златибора. Било је прохладно и још увек је падала киша. Међутим, нисмо дозволили да нам лоше временске прилике покваре расположење.

   Шетали смо центром Златибора, разгледали радње, куповали сувенире. Сликали смо се, углавном, поред језера које је, упркос времену, било јако бистро. Ручак је оганизован у хотелу „Дијамант“.

  Након ручка, кренули смо пут Уба. Атмосфера у аутобусу је била позитивна, уеници су певали, шалили се, а убрзо су им се и наставници прикључили. Било је и оних који су се сетили да нам је ово последња заједничак екскурзија па су и сузе биле неминовне.

 

Лука Стаменковић VIII6

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.