Штампа

ЗБОГОМ, ОСНОВНА ШКОЛО!

on .

Нашла сам се у вртлогу обавеза. Ближио се крај школске године. Требало је поправити неке оцене и преживети пробни матурски испит. Успут се хиљаду питања ројило у глави:” Када је матура, како средити косу, шта обући, ципеле или сандале?” Да не спомињем колико ме трема ухвати када само помислим на прави матурски испит. Помно слушам шта ће ко да упише. Рачунам колика је вероватноћа да са неком другарицом будем опет у одељењу. Већ ми је жао што ће неки школовање наставити ван Уба.

 

Тада, у свом том хаосу, постадох свесна да се чује задње школско звоно. Само смо се погледали и заплакали. У свакој сузи је било успомена на велике одморе, контролне, рођендане, екскурзије, зимовања, ситне чарке и велике љубави. Никада више нећемо бити овако заједно.

Тискамо се као пилићи око разредне да сваког загрли. Она плаче. Каже:” Немојте, ђецо, тешко ми је!” Била нам је као друга мајка, увек ту за нас, да реши мале и велике проблемеи да нас саслуша.

После смо певали у холу уз музику са разгласа, смејали се и сликали, а на крају се прскали водом на Школарцу. Морала се испоштовати традиција.

Знам да ће нам и у средњој школи бити лепо мада не знам да ли ћемо у новим одељењима бити сложни као ми сада. Навићи ћемо се на све, али исто тако знам да никада више неће бити овако опуштено као у основној. Од нас ће се очекивати да још више учимо и радимо, да будемо зрели и одговорни.

Успећу, верујем да нас је основна школа добро припремила за искушења у средњој. Успећу иако још спавам  са плишаним медом и цртам једнороге по зиду.

Кристина Сокић VIII-1

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.