Штампа

ПРОСЛАВА МАТУРСКЕ ВЕЧЕРИ

on .

Осми разред завршило 158 ученика. У ишчекивању завршног испита, прослављено матурско вече.

 

     Генерација 2000. Основне школе „Милан Муњас“, прославила је матурско вече у холу своје школе, у четвртак 4. јуна. Уз музику коју је пуштао DJ Шкора, а бирали сами матуранти, обележен је завршетак основног школовања - једног бурног, али лепог периода детињства. Ово вече, свршени основци памтиће по игри, песми, последњим заједничким фотографијама одељења, специјалном стајлингу, загрљајима и дружењима до првих јутарњих сати.

   Директорка школе Живана Баратовић, испратила је заједно са осталим разредним старешинама, учитељицама и предметним наставницима још једну генерацију осмака уз констатацију:  - Свих 158 ученика је завршило осми разред, чека их још завршни испит, а оно по чему ће свакако бити упамћена ова генерација је компактност и хомогеност, у поређењу са претходном генерацијом осмака. Оно што карактерише ове ученике је то, да су они лепо васпитана деца, што се види по вечерашњем понашању.

   За неке ученике, ово је крај једног дружења и отварање новог поглавља живота, док је за друге, само промена места школовања, а другарство стечено у клупама основне школе, наставиће се. Разредне старешине осмог разреда, памтиће ову генерацију и своја одељења на различите начине.

 

 

 

    Бранка Костић (VIII/1): - Право ми је задовољство што изводим ову генерацију, као и сваку претходну. Срећна сам што имам тако добру децу, 19 одличних, ђака генерације, двоје ученика који су учествовали на Републичком такмичењу из историје. Читав осми разред је био изузетан.

    Данојла Богићевић (VIII/2): - Ова генерација, у најмању руку је занимљива и специфична. Завршили су разред са 15 одличних, што је по мени велики успех. Да су се довољно трудили, мислим да би још успешнији били, што се такмичења тиче, међутим они су се музички истакли прилично. Увек је, од пет до седам ученика учествовало у свакој приредби на школским и другим свечаностима. Неколико дечака се активно бави фудбалом. Што се проблематике у одељењу тиче, можда је понекад мало било несугласица, које су потпуно за њихов узраст оправдане. По мом мишљењу, од те генерације, постаће најмање двадесетак јаких интелектуалаца.

    Нада Топаловић (VIII/3): - Ово је моја последња генерација. Могло је да се сарађује са њима, били су послушни, ценили су ме и поштовали као разредног старешину, као и претходне генерације, али ова посебно.  

 

   Живана Ровчанин (VIII/4): - Памтићу их по другарству, учењу, примерном владању. Много су поправили и успех и понашање у току ове школске године. Пре мене, до одласка у пензију, разредни старешина овог одељења био је наставник математике Обрен Михајловић. Из ове генерације, неколико ученика је успело да се пласира на Републичко такмичење из биологије, које је одржано у Новом Саду, на шта сам, као наставник биологије, посебно поносна.

   Ана Игњатовић (VIII/5): -  Овом одељењу сам постала разредна у другом полугодишту осмог разреда. Пре мене су то биле Мира Дудић и Живка Павловић. Ово је моје прво разредно старешинство. У одељењу их је 27, сви су завршили разред, од тога је девет Вуковаца. Имала сам коректан однос са њима. Од понуђених наставника, очекивали су да им ја будем разредни старешина, али нису очекивали да ћу да будем и строга. Одељење је јако, али сматрам да су прошли незапажено у односу на остала одељења.

   Зорица Лукић Цонић (VIII/6): - Ово одељење ћу памптити као моје прво одељење у ОШ „Милан Муњас“, које сам наследила од колегинице Верославе Тешић. Били су добри, васпитани. Нису одељење које је најбоље по успеху, али су јако добра деца. Разред је завршило њих 27, од тога 10 одличних.

 

 

                                                                                                                Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.