Штампа

Полицијски дефиле

on .

Ове године је полицијски дефиле први пут одржан на Убу 26. септембра 2015. са почетком у 9h. У манифестацији су учествовали полицијски оркестар, моторизоване и специјалне јединице као што су Противтетористичка јединица, Жандармерија, Коњичка јединица, а били су ту и ватрогасци.

Полицијски дефиле је кренуо од нове зграде убске полиције и прошао улицом Вука Караџића поред Основне школе “Милан Муњас” испред које су их поздравили ђаци свих убских основних школа.

Након свечаног дефилеа пригодни говор којим је отворио манифестацију је одржао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је рекао да овај догађај треба да покаже грађанима да су сигурни и безбедни захваљујући полицији. После тога су грађани на тргу посматрали приказивање вештина специјалних јединица.

     

Најмлађи посетиоци су били видно одушевљени коњичком јединицом која у свом саставу има коње немачких раса “Вестфалиа” и “Олденбург” чија је карактеристика да су веома снажни и крупни, висине и преко 2метра, али су и веома мирни и послушни.Такође је велико одушевљење изазвала и ватрогасна јединица која је извела демонстративно гашење пожара, најмлађи су још дуго остали играјући се пеном за гашење ватре на травњаку испред зграде Општине.

Старији основци, којима је ово била и прва активност у оквиру пројекта професионалне оријентације, посебно су се интересовали за демонстративну обуку из борилачких вештина коју су приказали припадници Противтерористичке јединице. Наравно, ретко ко од наших ученика је одолео да се не фотографише са немачким овчарима или у полицијским возилима, хамерима.

Ова манифестација је улепшала наш град у суботње јутро и мислим да би грађани Уба, а посебно ми, основци, волели да се понови и следеће године.

Димитрије Каљевић VII-3

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.