Штампа

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „УБ“

on .

ПОМОЋ БОЛЕСНОМ ДЕЧАКУ

 

     Хуманитарна представа „Црвенкапа“, коју су извели васпитачи Предшколске установе „Уб“, одржана је у четвртак 24. септембра, у холу Основне школе „Милан Муњас. Представи су присуствовали ученици другог и четвртог разреда, који су добровољно приложили новац за помоћ свом другу који је оболео од леукемије.

   На предлог учитељице Милице Пушоње, васпитачи Предшколске установе, радо су се одазвали позиву и покренули иницијативу, да гостују у убској школи и помогну хуманитарном представом, која је обрадовала ученике млађих разреда парне смене.

   

Претходне школске године, колектив и сва одељења ОШ „Милан Муњас“, учествовали су у прикупљању новчаних средстава, како би помогли лечење дечака чије је дружење са вршњацима и школовање прекинула опака болест.

  

- Ова акција је права дечја, хуманитарна акција. Ми смо одређени износ, колико смо могли, уплатили током прошле школске године, а учитељи другог и четвртог разреда, заједно са васпитачима Предшколске установе, дошли су на идеју да се организује хуманитарна приредба. Сва деца су са одушевљењем гледала нову бајку „Црвенкапа“ и онолико колико су могли, у складу својих могућности, убацивали су у кутију одређену суму новца. Надам се да ћемо макар мало олакшати ученику наше школе, да се што пре излечи и опорави. Да можемо, било би много више, али надам се да је и ово довољно, јер је од срца ученика– рекла је помоћник директора Данојла Богићевић.

   Хуманитарној акцији придружила се и „Идеа“ на Убу, у којој је постављена још једна кутија за убацивање прилога, за помоћ дечаку.

                                                                                                                    Д. Капларевић

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.