Штампа

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

on .

ТРПЕЗА ПРЕПУНА ВОЋА

 

 

      ОШ „Милан Муњас“ придружила се обележавању Светског дана хране, у петак 16. октобра, учешћем ученика трећег разреда, њихових родитеља, учитеља и представника Дома здравља Уб у акцији припремања и аранжирања здравих намирница. У трпезарији школе, док су пажљиво слушали предавање, ђаци трећаци служили су се разним воћем, поврћем, житарицама и млечним производима, украшеним на посебан, креативан начин.

    На богато осмишљеној трпези, која је мамила све присутне, нашли су се ражњићи од грожђа, комадића јабука, крушки, мандарина и нектарина, велико срце од малина испуњено разним другим воћем, интересантна сова од патлиџана, две палме од банана и кивија и разни други аранжмани од намирница које би требало свакодневно сви да узимамо, уместо грицкалица и слаткиша. Правилан ланац исхране, расподелу намирница током дана и начин стварања енергије, објаснила је на почетку предавања Андреа Теодосић мајка ђака трећака, дипломирани инжењер биофарминга, а предавање је допуњено излагањем Јована Штрбца, лекара опште праксе Дома здравља Уб. Њему су се придружиле Слађана Марјановић главна сестра Дома здравља Уб и Сања Тауз, патронажна сестра.

   Циљ предавања је формирање свести о правилној исхрани код ученика, начину њихове производње, чувања и припреме, што је већином изгубљено савременим начином живота. Ученици често за доручак једу чипс и пију кока-колу, што ствара лоше навике, води ка гојазности и дијабетесу. Требало би запамтити, да једна чаша кока-коле садржи у себи две чаше шећера.

 

                                                                                                                                                      Д. Капларевић   

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.