Штампа

Календар активности

on .

Школска 2013/14. година

 

КАЛЕНДАР  АКТИВНОСТИ

Основна школа „Милан Муњас“, Уб

 

СЕПТЕМБАР:

2. септембра 2013. – у 12 00 сати пријем  и подела ученика 5. разреда

 -  у 1300 сати пријем  и подела ученика 1. разреда којима је председник oпштине Уб Дарко Глишић уручио поклоне за почетак школовања (видео запис ТВ „Сити“).

9. септембар 2013. – припадници саобраћајне полиције, ученицима првог разреда, одржали двадесетоминутна предавања посвећена безбедности учесника у саобраћају.

20. септембра 2013. – у 10 00 сати на спортско-рекреативном центру „Школарац“, у сарадњи са Установом за спорт и културу „Уб“,  одржан је 23. крос РТС-а за гран при Радио Београда (видео запис ТВ "Сити).

26. септембра 2013. – обележен међународни Дан страних језика постављањем пригодних паноа у холу школе.

 

ОКТОБАР:

• од 7. до 13. октобра 2013. – обележена Дечија недеља.

• у понедељак 7. октобра 2013. – ученици првог разреда посетили градску библиотеку.

у уторак, 8. октобра 2013. – у време четвртог часа у преподневној смени одржан велики час цртања са ученицима првог разреда у школском дворишту. 

у четвртак, 10. октобра 2013. – у градском парку одржан маскембал у организацији КЈП „Ђунис“ са Уба, учествовали ученици првог и трећег разреда. Пригодним књигама награђено је 5 најуспешнијих маски ученика првог разреда 

• од 14. до 18. октобра 2013. – низом спортских такмичења по посебном распореду обележена је Недеља школског спорта.

16. октобар 2013. – у 14:30, школу посетили одбојкаши „Партизана“ у оквиру акције „Рукомет се вратио“ којом се промовише спорт, фер плеј у спорту и навијању и здрави стилови живота. Том приликом су рукометаши поделили ученицима првог рзареда беџеве и добродошлице – пријем ученика првог разреда у Дечји савез.

• 24. октобар 2013. – Посета 58. међународном сајму књига у Београду - 50 ученика седмог и осмог разреда у пратњи 3 наставника, у оквиру Школског дана.

 

НОВЕМБАР:

12.  новембра  2013. – у оквиру промоције премијере филма „Војна академија – 2“  у школи је гостовао глумац Бојан Перић и у двосатном дружењу разговарао и фотографисао се са ученицима (видео запис ТВ „Сити“).

25. новембар 2013. – у време четвртог часа у преподневној смени, за ученике другог и четвртог разреда,  у холу школе одржана језичка приредба на којој су песмама и пригодним скечевима учествовали ученици који уче француски, руски и енглески језик (видео запис ТВ "Сити").

 

ДЕЦЕМБАР:

06. децембар 2013. – у наставничкој канцеларији одржна је промоција уџбеника издавача „Нова школа“.

10. децембра 2013. – у холу школе глумац „Позоришта на Теразијама“, Александар Дунић, одиграо у два наврата монодраму „ Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“ за ученике седмог и осмог разреда (видео прилог на ТВ "Сити").

11. и 12. децембра 2013. представници Полицијске станице на Убу одржали су предавања за ученике петог разреда.

• 21. децембар 2013. - пригодним културно-уметничким програмом насловљеним са «Заљубитис» обележен је Дан школе. (Овога пута,  пожелели смо да покажемо да се све сем потреба младости и одрастања мења, и да, како бисмо то остварили,  испричамо причу о вредностима изнад простора и времена, о младима и њиховим родитељима, лепоти живљења, нади, очекивању, заљубљивању некад и сад... Назвали смо је „Заљубитис“.) Погледајте прилог на РТВ "Сити".

25. децембар 2013. - ученици четврог разреда извели су новогодишњу представу за ученике другог разреда 

26. децембар 2013. – 20 ученика трећег разреда наше школе у пратњи једног учитеља ишло је на концерт «Амадеус бенда» у Београду и том пригодом добили су новогодишењ пакетиће. Организатор одласка је била Канцеларија за младе општине Уб.

• 27. децембар 2013. – завршетак редовне наставе у првом полугодишту.

28. децембар 2013. – саопштавање успеха и подела ђачких књижица.

 - ученици трећег разреда организовали продајну изложбу хуманитарног карактера. Ученици су правили новогидишње украсе, сав приход са изложбе намењен је ученицима школе «Љубомир Аћимовић» који раде у ИО Мургашу.

 - у холу школе организована новогодишња представа за ученике млађих разреда у извођењу глумаца аматерског позоришта «Абрашевић-Плаовић» из Уба.

 

ЈАНУАР :

20. јануар 2014. – почетак редовне наставе у другом полугодишту.

27. јануар 2014. – обележена школска слава, Свети Сава. Додељене награде ученицима који су освојили једно од прва три места на окружном такмичењу и учествовали на републичком такмичењу и наставницима који су радили са њима. Домаћини славе били су Дринка и Дејан Петровић, а славу су преузели Стојанка и Владимир Адамовић (видео прилог)

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.