Штампа

Савиндан

on .

Ове године, као и много година уназад,  27. јануара, ученици и наставници ОШ „Милан Муњас“ из Уба и њихови гости  на свечан начин, прославили су школску славу, Савиндан како у матичној школи, тако и у издвојеним одељењима.

Домаћини овогодишње славе у матичној школи били су Дејан и Дринка Петровић и њихова породица. Наредне године домаћини славе ће бити Стојанка и Владимир Адамовић и њихова породица. Овом приликом треба истаћи да су домаћини славе прихватањем ове части, али и обавезе, омогућили да традиција поштовања и очувања светосавских вредности у нашој школи несметано траје.

Прослава је започела ломљењем славског колача у присуству свештеника наше цркве, а настављена је пригодним културно-уметничким програмом у извођењу ученика наше школе којим смо желели да дамо свој допринос обележавању годишњице од изузетног значаја за српски народ. Наиме 2013. године се навршило деветсто година од рођења оснивача српске државе, Стефана Немање. 

Обележавање Школске славе је прилика да се подсетимо најзначајних резултата које су остварили наши ученици на такмичењима, а који нам служе за понос, и у том смислу,  да доделимо скромне награде  ученицима који су се пласирали на републичко такмичење или освојили једно од прва три места на такмичењима окружног нивоа  током претходне школске, дакле 2012/13. године и наставницима који су радили са њима. Овом приликом треба истаћи, да су наши ученици учествовали на такмичењима из скоро свих предмета, предвиђеним Календаром такмичења Министарства просвете,  а да је судећи по резултатима које су наши ученици остварили на такмичењима, појединачно и групно, претходна школска година била једна од најуспешнијих у дугој традицији ове школе.

Ове године награђено је 23 ученика који су освојили једно од прва три места на такмичењима окружног нивоа, 9 ученика је учествовало на републичким такмичењима из српског језика, руског језика, историје, географије, билогије и хемије, док су  најзначајније резултате на републичким такмичењима постигли: Јелена Ђенисић, ученица 84- треће место из историје, Тамара Миличић ученица, 72 - треће место из историје и Петар Тешић, ученик 71 – треће место из српског језика.

Награђени су и наставници који су радили са њима: Јаџић Веран, Костић Бранка, Игњатовић Ненад, Грубор-Симић Душанка, Булатовић Ивана, Николић Светлана, Митровић Сања, Андрић Бранка, Дудић Мирјана, Трбовић Сандра, Париповић Драгослава, Сокић Верица и Ровчанин Живана.

 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.