Штампа

Реални сусрети школске 2015-2016

on .

ПО-Реални сусрети ученика 7. разреда

 

    У оквиру пројекта „Професионална оријентација у Србији“, ученици седмог разреда обишли су петнаест убских фирми.

 

      Ученицима седмог разреда ОШ „Милан Муњас“,  последња недеља марта протекла је у занимљивим сусретима у оквиру пројекта професионалне оријентације на прелазу у средњу школу. Са предметним наставницима и одељенским старешинама, обишли су многобројне установе и фирме широм општине Уб, при чему су се упознали са радним окружењем различитих професија, које су анализирали попуњавајући упитник за интервју са запосленим радницима и директорима установа. Формулар су попуњавали одговорима на питања везаним за образовање које је неопходно за дато занимање, области послова, алату и материјалима који се користе на радном месту, тежини и обиму посла, радном времену, предностима и недостацима занимања.

     Да би се успешно реализовали „Реални сусрети са светом рада“, ученици су подељени у неколико група које су обишле фирму или установу које запошљавају професије најприближније њиховим интересовањима. Протекле недеље обишли су: Општину Уб, Дом здравља „Уб“, Предшколску установу, Установу за културу и спорт, Полицијску станицу, Техничку школу „Уб“, Гимназију „Бранислав Петронијевић“, ЗЗ „Трлић“, Ветеринарску станицу, апотеку, фирму „Еурометал“, Ловачко друштво, сервис за комјутере.

    Пројекат „Професионална оријентација у Србији“ спроводи се посредством Министарства просвете и науке и Министарства омладине и спорта у сарадњи са немачким удружењем за међународну сарадњу ГИЗ. Координатор пројекта у ОШ „Милан Муњас“, од самог почетка његове реализације, при помоћи младима у избору професије, је дефектолог школе Љиљана Поповић.

                                                                                                                             Д. Капларевић 

 

         У четвртак 31.3.2016. ученице ОШ ''Милан Муњас'' су посетиле Дечији вртић Уб.

 

         У среду 30.3.2016. ученици ОШ ''Милан Муњас'' су у оквиру ПО посетили Техничку школу Уб. Тамо су се упознали са будућим професорима, као и смеровима које школа поседује.

 

           У среду 30.3.2016. ученици ОШ ''Милан Муњас'' су посетили ЗЗ ''Трлић'-кланица. Тамо су имали прилику да присуствују директној производши меса и месних производа, да се упознају са различитим занимањима.

       У уторак 29.3.2016. и среду 30.3.2016. ученици ОШ ''Милан Муњас'' су у оквиру Професионалне оријентације обишли софтверско-рачунарску фирму ''Микро-електроник''. Ученике је водио наставник информатике, Немања Драгићевић. Ученици су упознати са радом фирме и ИТ занимањима.

 

      У понедељак, 28.3.2016. ученице 7. разреда наше школе су посетила Дом здравља Уб. Том приликом су виделе разне профиле из здравствене струке, између осталог занимања: медицински техничар, лаборант, зуботехничар, физиотерапеут, патронажна сестра, лекари опште праксе, специјалисти (педијатар, гинеколог и ургентне медицине). Задужени координатор за посете је била Слађана Маријановић, главна сестра Дома здравља, која их је провела кроз све сегменте рада. 

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.